Program


Akinek meg kell halnia

Akinek meg kell halnia

dráma egy felvonásban
IV. SZEGEDI PASSIÓJÁTÉK
Nikosz Kazantzakisz - Keserű György SchP: AKINEK MEG KELL HALNIA

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 31. szombat, 15:00

„Majdnem kétezer év telt el, de azóta is újra meg újra keresztre feszítenek. Mikor jössz úgy a világra, Uram, hogy ne feszítsenek meg többé, hogy örökre köztünk maradj?”

A történet egy anatóliai görög faluban játszódik az 1920-as években. Húsvét táján összeülnek az elöljárók. Nagy gondban vannak: a következő évi passiójáték szereplőit kell kijelölniük. Sok vita után Krisztus szerepét Manolioszra, a fiatal pásztorra bízzák. Manoliosz és társai – az apostolok, akik között ott van a földesúr fia is – őszinte szívvel, nagy elmélyüléssel készülnek szerepükre. Ám Krisztus eme igazi követői akaratlanul is szembekerülnek az emberi gonoszsággal. Fellépésük drámai eseményeket von maga után, melyek során mindenki megmutatja igazi arcát. A darab sok aktualitást tartalmaz: a drámai bonyodalmat egy menekültcsoport érkezése készíti elő. Ezek a menekültek azonban keresztény görögök, akiknek otthonát a török milíciák dúlták és égették fel. Jóllehet, a történet fikció, mégis kísértetiesen egybecseng a törökök által elkövetett örmény genocídium tragikus eseményeivel. Azonban még a történelmileg olyannyira terhelt XX. században is ott a megváltás, a feltámadásba vetett hit. Mert Krisztusnak meg kell halnia, hogy harmadnapon föltámadhasson. „Et resurrexit tertia die.” Ahogy a darab szereplői, mi is ebbe kapaszkodunk. Hiszen minden tragédia mögött ott a végtelen kegyelem.

 
GRIGORISZ ATYA: Keserű György SchP
HADZSINIKOLISZ: Lantos Csaba
PATRIARCHÉÁSZ: Bohus Gábor
MIKHÉLISZ: Zsibók Márk
LÉNIÓ: Kispéter Anett
MANOLIOSZ: Sipos Márk
JANNAKOSZ: Kajári Ádám
JUSZUFKA: Szunyog István
KOSZTANTISZ: Ótott Ferenc
KOSZTANTISZNÉ ASSZONY: Tóth Judit
PANAJÓTISZ: Kiss Gergely
LÁDÁSZ: Jászfalusi Péter
AGA: Németh Janó
BRAIMKA: Szunyog Máté
KAPITÁNY: Tóth Bandi
FÓTISZ ATYA: Olasz Csaba
ELSŐ KATONA: Pár Zoltán
MÁSODIK KATONA: Noé Benedek
KÉPMUTOGATÓ: Szucsán Bettina

SZARAKINAI MENEKÜLTEK: Béni Dóra, Joó Magdi, Kohlmann Márta, Kovács Anita, Nagy Mariann, Noé Veronika, Nyúzó Eszter, Szunyog Detti, Szunyogné Icu

DRAMATURG: Pásztó András
LÁTVÁNY: Pipei Borbála
HANG: Pétervári Lajos
PRODUKCIÓS VEZETŐ: dr. Thorday Attila plébános
RENDEZTE: Kaj Ádám

Ajánlatunk


Pörgő cselekményű, modern nyelvezetű, szórakoztató és megborzongtató előadás.

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Ajánló


operett három felvonásban, két részben, magyar nyelven

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!