Program


Gaetano Donizetti: Don Pasquale

Gaetano Donizetti: Don Pasquale

Don Pasquale
vígopera három felvonásban, két részben

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 13. csütörtök, 19:00

Zenéjét szerezte: Gaetano Donizetti
A szövegkönyvét a zeneszerző és Giovanni Ruffini írták Angelo Anelli librettója nyomán
Giovanni Ruffini szövegét Fischer Sándor fordaította

A Don Pasquale bemutatója idején, 1843-ban a század legfontosabb zenei műfajában, az operában Gaetano Donizetti számított a legjelentősebb élő alkotónak.  Bellini 1835-ben meghalt, Rossini közel másfél évtizede örökre felhagyott az operakomponálással, Verdi még csak első sikereit aratta, Wagner a mai repertoáron szereplő darabjai közül csak A bolygó hollandi bemutatásán volt túl, a párizsi és bécsi zenei életet az olasz opera uralta.

Donizetti még ötven esztendős sem volt, negyed százada ünnepelt szerző, befejezett operáinak száma addigra túl volt a hatvanon, ősbemutatóit ünnepelte Nápoly, Milánó, Velence, Róma, Bécs és Párizs közönsége. A vígopera műfajának betetőzése a Don Pasquale, mely világszínvonalú basszistánk, a tíz esztendeje elhunyt Gregor József kedvenc szerepe volt. Őrá emlékezve készül új produkciónk, mely az opera buffa legjobb szegedi előadói hagyományait folytatja.

Közreműködők: a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Nemzeti Színház énekkara

Ajánlatunk


komédia, szerencsejáték egy részben

Donizetti két vígoperája szellemesen mutatja be a házasélet fonákját. Az eseménydús történetekben figyelemmel kísérhetünk egy el nem hált nászéjszakát, felbukkan egy álruhás szerető, láthatunk eltűnt férjet, megkerült férjet, de lesz itt csengőszó és lesznek pofonok. Fergeteges zene és virtuóz játék teszi nagyszerűvé ezt a két vérbő olasz komédiát.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Ajánló


Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó…

operett három felvonásban, két részben, magyar nyelven

Mi fán terem a hírszínház? Társulatunk egy előző napi hír alapján állít össze egy teljes előadást a szövegkönyvtől kezdve a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!