Program


FÜGGÖNY ELŐTT

FÜGGÖNY ELŐTT

A Függöny előtt, maszk nélkül című beszélgetős est havonta egy-egy alkalommal jelentkezik majd, ahol egy-egy közönség kedvenccel “civilben” találkozhatnak az érdeklődők.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 12. csütörtök, 19:00

Márciusban a világ egyik legismertebb operája mellett a szintén világhíres Frankenstein szörnyetege is fellép a Szegedi Nemzeti Színház színpadán.

Frankenstein története szinte mindenki előtt ismert, Mary Shelley eredeti története ugyanakkor nagyon elüt attól a horror sztoritól, ami mára már körüllengi az őrült tudós mesebeli lényét. Hollós Gábor rendező ezért újra elővette a kötetet, s színpadra állítja a szörnyeteg meséjét. “A történet tulajdonképpen ott kezdődik, hogy a fiatal tudós hullák felhasználásával életre kelt egy lényt, akit végül torz külleme miatt eltaszít maga mellől. A kidobott embernek egyedül kell szembenéznie az élet nehézségeivel: próbál maga mellé társakat találni, keresi a szerelmet, tanul és figyeli az emberek viselkedését, mégsem fogadja be senki. Elkeseredésében agresszív lesz, ezért kezd el gyilkolni” – vázolta fel a rendező. Szívós László, aki Frankenstein lényét alakítja, úgy fogalmazott, ez a színmű a felelősségvállalásról, az egymásra való odafigyelésről, az emberi kapcsolatokról szól, igen komoly tanulsággal a darab végén. Mary Shelley történetét március 6-án láthatják a színház szerelmesei.

Március 20-án az egyik legnépszerűbb operát, a szegedi színházban az elmúlt fél évszázadban leghosszabb ideig játszott Tosca című darabot tűzik újra műsorra, egy kis újítással. A Magyar Állami Operaház művészeti igazgatója, Anger Ferenc rendezi a művet, aki a szegedi teátrumban kezdte pályafutását, a zenedráma további érdekessége pedig, hogy a kettős szereposztásban Mario Cavaradossi szerepében Sorin Lupu kolozsvári énekest láthatják az érdeklődők, akinek ez lesz első magyarországi bemutatkozása.

A hónap végén, március 27-én ismét egy vendégjátéknak ad helyet a kisszínház. A Mórahalmi Színtársulat Lázár János rendezésében mutatja be a Pygmalion című darabot. A 15 éves társulat harmadik alkalommal mutatkozik be Szegeden, tavaly A kaktusz virágát láthatták előadásukban a szegedi nézők.

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

operett három felvonásban, két részben, magyar nyelven

komédia, szerencsejáték egy részben

Ajánló


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!