Program


Képeslapok

Képeslapok

Képeslapok a takarásból – színház-játék egy nagy sikerű film alapján

Rendezte: Barnák László

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. december 23. péntek, 19:00

Csorba Kata Momót, az alkoholproblémákkal küzdő fiatal színésznőt alakítja, aki harmadrangú színpadi szerepeiben csak árnyéka önmagának. Nem találja a lehetőséget, hogyan törhetne ki a középszerűségből, ráadásul folyton küzdenie kell az életét irányító sztárszínész anyjával, Édával, vagyis Fekete Gizivel. “Lelkileg először szétszedik egymást, majd megpróbálnak közelebb kerülni egymáshoz” – írta le a fiatal színésznő, mi is történik a színpadon közel két órában. “Tulajdonképpen magunkat játsszuk, Fekete Gizit és Csorba Katát látják a színpadon, a karakterek csupán mankóként szolgálnak arra az esetre, ha túlságosan lemeztelenítenénk a lelkünket. Fontos, hogy el tudjunk bújni a szerepek mögé és azt mondhassuk, hogy ezek nem is mi vagyunk, hanem a két írott karakter.”

Fekete Gizi 40 éve a pályán, aki mai napig a társulat egyik legnépszerűbb tagja. “Nem vagyok az a fajta, aki számolgatja, mennyi premierje volt, és sorba rakja a fotókat, de nagyon boldog vagyok, hogy minden évben kijutott valamennyi a főszerepekből. Kaposváron is főszerepet játszottam, még a végzés előtt, szóval ez már 41. év, hogy a pályán vagyok” – mondta. A Jászay Mari- és többszörös Dömötör-díjas színésznő hozzátette, minden szerepét gyermekeként kezeli, formálja és neveli a próbafolyamatok alatt. “Egy olyan édesanyát játszom, aki próbálja terelgetni a kemény és erőszakos lányát. A konfliktusok természetesek, lehetnek generációs vagy szeretetbeli problémák a nagyon hasonló és különböző személyiségek miatt. Az anya részéről ez a szeretetnek egy olyasfajta áramlása, ami a másiknak, vagyis a gyermeknek már terhes.”

Ajánlatunk


A zenés vígjáték műfaja mindig közönségsiker! Garancia erre Eisemann Mihály zenéje, Halász Imre fergeteges jelenetei és a Szegedi Nemzeti Színház új bemutatóját jegyző rendező-koreográfus, Juronics Tamás neve.

táncdráma Bemutató: 2023. április 28. 19:00

A Szegedi Nemzeti Színház Tánckarának estje.

Ajánló


A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

operett három felvonásban, két részben, magyar nyelven

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!