Program


Mozart-Lackfi: Parázsfuvolácska

Mozart-Lackfi: Parázsfuvolácska

Wolfganag Amadeus Mozart-Lackfi János: Parázsfuvolácska

mese-dal-játék, a Varázsfuvola daljáték gyermekváltozata két felvonásban

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 13. szombat, 17:00

A varázsfuvola az operairodalom egyik legnagyobb remeke, melynek jelentésrétegei alkalmat adnak arra, hogy a hangsúlyok megválasztásával nagyon különböző színpadi megvalósítások szülessenek.

Ha úgy tetszik, a mesék archetípusa: a fiatalok próbatételek során keresztül egymáséi lehetnek, a jók elnyerik jutalmukat, a gonoszok méltó büntetésüket. Fel lehet építeni az előadást a mű szabadkőműves rétegére, filozofikus mélységeket kibányászva. A csodás elemek hangsúlyozásával látványos és szórakoztató produkció születhet – ősbemutatójakor a cél a kasszasiker volt.

A szerepek értelmezhetők a mesealakoknál sokkal összetettebb, ellentmondásos karakterekként – ebből indult ki az előző évadban nagy sikert aratott produkciónk. A Parázsfuvolácska címével is jelzi: a történet gyerekeknek szóló olvasatát adja. Természetesen a zene Mozart zseniális kompozíciója, mely univerzális, mindenkit hatása alá von.

Közreműködők: a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Nemzeti Színház énekkara, valamint a Parázsfuvolácska gyermekkara

Ajánlatunk


operett három felvonásban, két részben, magyar nyelven

Az Oscar-díjas film alapján készült színpadi változat szórakoztató, szellemes és tiszteletlen tisztelgés Shakespeare zsenialitása előtt. A Szerelmes Shakespeare mesterien ötvözi a tényeket és a fikciót, a tiszta költészetet és a játékos humort.

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Ajánló


Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó…

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!