Program


HétFü Vaskakas Bábszínház-Orlai Produkció: A hullaégető

HétFü Vaskakas Bábszínház-Orlai Produkció: A hullaégető

Ladislav Fuks hátborzongató regényéből a hatvanas években csehszlovák film is készült rasszizmusról, kirekesztésről, és arról a bizonyos szellemről, ami kiszabadult a palackból. Gálvölgyi János akkor Kopfrkingl magyar hangja volt, most végre színpadon is eljátszhatja ezt az aktualitásából mit sem vesztett történetet.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 11. hétfő, 19:00

Karel Kopfrkingl, a prágai krematórium dolgozója a magával és a világgal elégedett tisztességes kispolgár mintapéldánya. A rajongásig imádja feleségét és két gyermekét, nagy buzgalommal és szakértelemmel végzi munkáját, és egyáltalán nem foglalkozik politikával. Ám 1938-at írunk, amikor is Németország elfoglalja a Szudéta-vidéket. Ekkor fokozatosan előbukkan a rendes honpolgár álarca alól az álszent szörnyeteg, a behízelgő hóhér, akinek fel sem tűnik, hogy már egy párhuzamos világrendet szolgál, melynek javáért magától értetődő természetességgel áldozza fel a hozzá legközelebb álló embereket is.

Szereplők:
Gálvölgyi János
Schruff Milán
Szúkenyik Tamás
Ujvári Janka
Ragán Edit
Gergely Rozália
Bora Levente

Fordító: Zádor Margit
Dramaturg: Zöldi Gergely
Színpadra alkalmazta: Gálvölgyi Judit
Látvány: Kálmán Eszter
Világítástervező: Szondi György
Mozgás: Fejes Kitty
Zene: Matisz Flóra Lili
Báb: Michac Gábor
Maszk: Juristovszky Sosa
Bábkonzulens: Tengely Gábor
Producer: Orlai Tibor
Rendezőasszisztens: Kis-Kádi Judit
Rendező: Pelsőczy Réka

16 éven felülieknek!
Előadás hossza: 95 perc, egy részben

Képek forrása: Takács Attila

Ajánlatunk


Szinetár Dóra ezen az estén kiáll a nézők elé és elmeséli az életét. Nem úgy, ahogy mások megírták, hanem úgy, ahogy ő élte meg. Mint lány, mint nő, mint feleség és mint színésznő. Sikereket és kudarcokat, örömöket és traumákat. Egyszerre nézi kívülről és belülről az életét.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

Ajánló


„Akinek hivatalt adott, annak észt is ád az Isten” – énekli magabiztosan Pomádé király. Ám vajon érvényes marad-e eme bölcs…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!