Program


Molnár Ferenc: Játék a kastélyban
5

Molnár Ferenc: Játék a kastélyban

Történik egy kastélyban, az olasz tengerparton...

A Veres 1 Színház produkciója.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 27. hétfő, 20:30

Molnár Ferenc
Játék a kastélyban

a Veres1 Színház vendégjátéka

Amióta a tragédiát szimbolizáló lefelé görbülő szájú álarc mellé csatlakozott a komédia nevetős arca, amióta a világ színpadain komédiát, vígjátékot, bohózatokat játszanak, azóta nevetünk a műfaj alapvető komikus helyzetén a félreértésen. Azon, amikor azt hiszik a gazdagról, hogy szegény és a szegényről azt hiszik, hogy gazdag. Azon amikor férfit nőnek nézik, a nőt férfinak, a szerelmest közömbösnek, a közömböst szerelmesnek, a gyávát hősnek, a hőst gyávának, az okost butának és fordítva. Persze a darab végére sok nevetés után minden a helyére kerül és legtöbbször boldogan fogadja mindenki az igazságot. Molnár Ferenc zsenialitását az mutatja meg leginkább, hogy ezen az évezredes színpadi hagyományon is képes volt csavarni egyet. Először mutatja meg a valóságot és aztán csinál belőle félreértést. Furcsa módon a szereplők pedig ezúttal nem az igazságtól, hanem a hazugságtól lesznek boldogak. A néző ugyanannyit nevet, de a színházból kilépve talán egy kicsit többet elmélkedik, és messzebbre viszi az élményt. Egészen a hétköznapjaiba.

Szereposztás:

Turai – HIRTLING ISTVÁN
Gál – PUSZTASZERI KORNÉL
Ádám – DÓSA MÁTYÁS
Annie – MOLNÁR GYÖNGYI
Almády – KEREKES JÓZSEF
Lakáj – JANIK LÁSZLÓ
Titkár – JEGES KRISZTIÁN
 
Díszlet: VARSÁNYI ANNA
Jelmez: DŐRY VIRÁG
Zenei vezető: DARVAS FERENC
Rendező: SCHLANGER ANDRÁS
 
Történik egy kastélyban, az olasz tengerparton

A Veres 1 Színház produkciója

Ajánlatunk


Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó történetben a nyomozás a két nő belső világába vezet.

Donizetti két vígoperája szellemesen mutatja be a házasélet fonákját. Az eseménydús történetekben figyelemmel kísérhetünk egy el nem hált nászéjszakát, felbukkan egy álruhás szerető, láthatunk eltűnt férjet, megkerült férjet, de lesz itt csengőszó és lesznek pofonok. Fergeteges zene és virtuóz játék teszi nagyszerűvé ezt a két vérbő olasz komédiát.

Ajánló


operett három felvonásban, két részben, magyar nyelven

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!