Program


Operacsillagok - jubileumi operagála az SZTE BBMK ünnepi rendezvénye
2

Operacsillagok - jubileumi operagála az SZTE BBMK ünnepi rendezvénye

A Szegedi Tudományegyetem centenáriumi ünnepségsorozatának kiemelt eseménye a szegedi operaéneklés, valamint e nagy múltú egyetem közötti több generációkra visszanyúló, a nemzeti kultúrát hazánkban és a nagyvilágban is ismertté és elismertté tett operajátszás iskolájának ünnepe.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 11. hétfő, 19:00

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM BARTÓK BÉLA MŰVÉSZETI KARA

OPERACSILLAGOK

jótékonysági gála

Nagyszínház

Kategória: vendégelőadás

Bemutató: 2022. április 11. 19:00

A Szegedi Tudományegyetem centenáriumi ünnepségsorozatának kiemelt eseménye a szegedi operaéneklés, valamint e nagy múltú egyetem közötti több generációkra visszanyúló, a nemzeti kultúrát hazánkban és a nagyvilágban is ismertté és elismertté tett operajátszás iskolájának ünnepe. Szeged, mint a régió operabástyája, olyan kiemelkedő tehetségű növendékeket indított útjára, akik mára a világ színpadjait bejárva hirdetik Alma Materük fundamentumait. Az itt kapott tudás, emberség, szeretet, hűség és művészi alázat arra predesztinálja a mai kor dolgos alkotóit, hogy egy pillanatra megválva bemutassa mindazt az értéksokszínűséget, mely kiválóan jellemzi a Bartók Béla Művészeti Kar áldozatos munkáját.

Operacsillagok címmel a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kara 2022. április 11-én jótékonysági gálaelőadást rendez, melyen a karhoz szorosan kötődő, a hazai és nemzetközi operaszínpadokon egyaránt elismert művészetik lépnek majd fel.

A gálaelőadáson olyan hallhatatlan, az operairodalom kiemelkedő áriái csendülnek fel, mint Tosca imája, Liú halála a Turandotból, a sevillai borbélyból a Rágalom-ária, vagy éppen a Habanera a Carmenből.

Mindezeket olyan a hazai és nemzetközi operaszínpadokon ünnepelt énekesek adják elő – a teljesség igénye nélkül – mint a Magyar Állami Operaházból érkező, Kálnay Zsófia, Kiss András, Pataki Bence, a Szegedi Nemzeti Színház kiváló operaénekesei Kónya Kriszta és Andrejcsik István, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karán oktató és az Operaházban is játszó Rálik Szilvia, a kar magánének tanszékének tanszékvezetője Temesi Mária, vagy a kínai származási világpolgár, Hongyu Chen.

Azt est egyik sztárvendége Komlósi Ildikó Kossuth-díjas operaénekes, aki a világ legnagyobb operaszínpadainak ünnepelt csillagaként érkezik erre az előadásra, Szegedre.

Közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar

Vezényel: Pál Tamás és Gyüdi Sándor

Műsorvezető: Beslin Anita

Az előadás rendezője: Seres István Pipu

A jótékonysági gálaelőadás bevételét az ukrajnai menekültek javára kívánja a Bartók Béla Művészeti Kar alapítványa felajánlani.

Ajánlatunk


A Hajdu Anita, Tánckarvezető-koreográfus ötletéből született Peron-swing című egyrészes, könnyed, szórakoztató est az 1920-as évekbe kalauzolja a nézőt egy örökmozgó amerikai nagyváros pályaudvarán, egy-egy emberi történetet elmesélve. A rövid etűdökben a jazz-, swing-, sztepp- és modern elemeket vegyítő táncstílus, sok-sok humorral..

Árulások, intrikák és váratlan szerelmi viszonyok szelik keresztül-kasul ezt a Shakespeare-i hangulatú királydrámát, amelyben a középkori Magyarország történetének egy kevésbé ismert fejezete elevenedik meg, hogy bátran szolgáljon az ország üdvére és mindannyiunk okulására.

Ajánló


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

„Kérlek szépen, nőt sohase szabad meglepni. Mindig telegrafálni kell jó előre. Ahányszor én még az életben ilyen kedves meglepetést csináltam…

Wolfgang Amadeus Mozart: Don Giovanni opera két felvonásban, magyar nyelven

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!